Scholen

Op alle scholen wordt aandacht besteed aan kunstzinnige vorming. Op het gebied van drama is dat vaak door middel van methodelessen en één voorstelling per jaar. Wilt u een actief programma , gegeven door een vakdocent, als aanvulling op uw huidige aanbod? Of weet u niet goed wat u met kunstzinnige vorming aan moet en heeft u behoefte aan een dekkend, ingevuld programma? 

Als leerkracht basisonderwijs ben ik op de hoogte van de kerndoelen en leerlijnen en kan ik werken met zowel kleine als grotere groepen. 

Het Zelfmaaktheater

Leerkracht ziek, maar geen invaller te vinden?
Of wilt u eens wat anders dan een “gewone” voorstelling?

Het Zelfmaaktheater is een cultureel programma vol theater, workshops, beeldende vorming en creativiteit voor groep 1-8. De kinderen hebben een actieve rol en gaan aan de slag met alles wat bij theater komt kijken. Van het spelen van vertelpantomime, improvisatieoefeningen en -spellen, beweging tot het maken van een striptekening, rap, kostuums en attributen, presenteren en uiteindelijk het spelen van een echte voorstelling!

Het Zelfmaaktheater kan ingezet worden als vervanging bij een zieke leerkracht, verlof of studiedag, als werkdrukverlichting, binnen een schoolproject of als invulling van het  cultuuronderwijs. Het   programma is geschikt om een dag of dagdeel in te vullen en wordt gegeven door een leerkracht basisonderwijs met lesbevoegdheid.

Het Letteravontuur

Het letteravontuur is een spannende reis vol taal voor de groepen 1 tot en met 3 van het basisonderwijs. De kinderen denken en spelen mee en zijn onmisbaar om het avontuur tot een goed einde te brengen. Omdat we spelenderwijs met taal bezig zijn, sluit Het Letteravontuur goed aan bij NT-2 doelgroepen.

“Lot is dol op lezen en heeft het grote boek van oma al vaak gelezen. Op zolder vindt zij nog een boek, maar dat ligt achter slot en grendel.  Dat moet wel een heel bijzonder boek zijn… Als er op zolder een schatkaart opduikt, worden Lot en de kinderen het avontuur in gezogen. Op hun reis door het bos komen ze allerlei dieren en figuren tegen en moeten ze opdrachten uitvoeren om letters te verdienen. Wie kan lezen welke woorden er ontstaan?

 

 

KVK: 72874708

0613518095