Het Letteravontuur

 

Het Letteravontuur is een spannende reis vol taal voor de groepen 1 tot en met 3 van het basisonderwijs (4-6 jaar). De kinderen denken en spelen mee in het verhaal. De kinderen zijn onmisbaar om het avontuur tot een goed einde te brengen.

“Lot is dol op lezen en heeft het grote boek van oma al vaak gelezen. Op zolder ligt nog een boek verstopt, maar dat ligt achter slot en grendel. Dat moet wel een heel bijzonder boek zijn…
Als er op zolder een schatkaart opduikt worden Lot en de kinderen het avontuur in gezogen. Op hun reis door het bos komen ze allerlei dieren en figuren tegen en moeten ze opdrachten uitvoeren om letters te verdienen. Wie kan lezen welke woorden er ontstaan?”

 

Het Letteravontuur boeken

Het Letteravontuur is geschikt voor groepen tot 30 kinderen in de leetijd 4-6 jaar. Dit hoeft niet per sé in het onderwijs te zijn, een bibliotheek of buurthuis is ook heel geschikt. Omdat we spelenderwijs met taal bezig zijn sluit Het Letteravontuur goed aan bij NT2-doelgroepen.

De duur van de voorstelling is ongeveer 45 minuten en kan overal gespeeld worden. Er is een half uur nodig om op te bouwen en Rosanne is zelfvoorzienend wat betreft techniek. Kosten zijn in overleg, afhankelijk van locatie en het aantal voorstellingen.

In het schooljaar 2019-2020 is het Letteravontuur opgenomen in het cultuurmenu Zaanstreek en worden er meer dan 30 voorstellingen gespeeld. Dat betekent dat al bijna 1000 kinderen in de Zaanstreek het Letteravontuur mee mogen maken

In het seizoen 2020-2021 is Het Letteravontuur ook te boeken via het cultuurmenu Hart Haarlem.

Leerkrachten over Het Letteravontuur

Vorige week een ontzettend leuke interactieve voorstelling gehad in groep 1/2. Het lokaal was omgetoverd in een prachtig spannend decor, wat natuurlijk gelijk de aandacht van de kinderen trok! De kinderen waren enthousiast en betrokken. Doordat de voorstelling heel goed aansloot bij het onderwijs in de kleuterklas, hebben de kinderen ook nog op meerdere gebieden kunnen leren. 
Kortom, erg leuk, en een echte aanrader!
Lotte Oosterhof
Leerkracht groep 1/2
Activiteit was precies op het goede moment in het leerjaar. De voorstelling sloot goed aan bij de beleving van de kinderen. De voorstelling was interactief waardoor de kinderen betrokken waren en bleven. Heel tevreden! Ik zou graag volgend jaar weer deze voorstelling willen voor groep 3!
Rapportcijfer: 8
Leerkracht groep 3

KVK: 72874708

0613518095