Over Rosanne

Ik ben Rosanne Eschweiler.

Ik ben theaterdocent, theatermaker en trainingsacteur. Van 2014 tot en met 2019 heb ik gewerkt als leerkracht in het basisonderwijs. Ik heb voor alle groepen gestaan, maar de kleuters vond ik het leukst: dan speel je de hele dag theater.

Ik ben al van kinds af aan met theater bezig en geniet er van om op het podium te staan. Op de pabo maakten we educatief kindertheater en daarmee is voor mij ook het theatermaken begonnen. Ik ontdekte het improvisatietheater: theatersport, de vloer op en lange vormen. Ik merkte hoe fijn het is om zonder plan het podium op te gaan, te vertrouwen op je medespelers en ‘ja!’ te zeggen tegen wat er gebeurt. 

Ook buiten het podium heeft het ‘ja en’ zeggen mij veel gebracht: zo ben ik in 2018 voor mezelf begonnen als ZZP’er en heb ik in 2019 de basis- en masteropleiding trainingsacteren gevolgd aan de trainingsacteur academie. Ik heb een kindertheaterstuk gemaakt en als je dan ‘ja en’ zegt, hoort daar ook muziek bij. Ik heb een ukelele gekocht en leer mezelf nu spelen. Je haalt je wat op de hals met die impromindset…

KVK: 72874708

0613518095